Wat is linkbuilding?

Voordat we je meer vertellen over linkbuilding uitbesteden, leggen we je graag eerst meer uit over linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van links op externe websites die naar jouw website plaatsen. Op deze manier krijgt jouw domein (website) meer waarde en daarom is het belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO strategie.

Elke keer als er een link is naar jouw website, dan is dit een zogenaamde backlink. Hierbij gaat het trouwens niet alleen om het aantal backlinks dat de website heeft, maar ook dat ze relevant en van goede kwaliteit zijn. Linkbuilding kun je zelf doen, maar linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding specialist kent vele voordelen.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Doordat je actief aan de slag gaat met het aantal verwijzen naar de website nvan je bedrijf te vergroten, wordt de waarde van jouw website hoger. Op die manier ga je een hogere positie in de zoekresultaten van Google innemen en dat leidt weer tot meer verkeer naar je website. Bovendien helpt linkbuilding jou bij het vergroten van de waarde van je gehele domein. In tegenstelling tot bijvoorbeeld on-page SEO waar je focust op het vergroten van de vindbaarheid voor een specifiek zoekwoord (en dus pagina) geeft dit een uplift aan jouw hele domein en dus je algemene vindbaarheid.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding kun je zelf oppakken en ermee aan de slag gaan. Maar je kunt het ook uitbesteden. Behalve de tijd die je daarmee bespaart, zijn er ook een aantal andere voordelen als je het uitbesteedt aan een linkbuilding specialist:

  • Uitgebreide kennis. Linkbuilding is misschien nieuw voor jou, maar wij zijn er al een hele tijd dagelijks mee bezig. Hierdoor weten wij precies wat we moet doen en kunne we vanaf de eerste minuut concreet voor je aan de slag.
  • Uitgebreid netwerk. Doordat we al een tijd bezig zijn met linkbuilding, hebben wij ook een uitgebreid netwerk opgebouwd. Dit netwerk is vooral handig voor ABC-ruil en het plaatsen van artikelen op gerelateerde websites. Wij werken alleen met betrouwbare partners en zorgen voor relevante en kwalitatieve backlinks.
  • Geavanceerde tools. Wij maken gebruik van verschillende (betaalde) SEO en linkbuilding tools. Deze geven extra inzichten en helpen ons in het maken van analyse en het onderbouwen van onze linkbuildingstrategie. Bovendien kunnen wij analyses maken van jouw belangrijkste concurrenten en ook de continuïteit van backlinks over tijd tracken.
  • Uitgebreide SEO kennis. Naast onze kennis over linkbuilding hebben wij natuurlijk ook een zeer uitgebreide kennis over on-page en technische SEO. Dus als linkbuilding niet de gewenste effecten heeft, dan kijken we graag met je mee hoe we vindbaarheid van je website verder kunnen verbeteren. Vaak wordt linkbuilding afgenomen onderdeel van complete SEO uitbesteden.

Linkbuilding uitbesteden compleet

Als je ervoor kiest om linkbuilding uit te besteden, dan gaan we eerst aan de slag om een strategie neer te zetten. Hiervoor heb ik input van jou nodig: Wat biedt je voor producten of dienst aan? Wat zijn je doelen? Welke budgetten zijn er? Dit bespreken we telefonisch of met een kop koffie erbij in Amsterdam.

Met een linkbuilding strategie als vertrekpunt gaan wij voor je aan de slag. Hierbij focussen we ons eerst op de quick wins: de acties die de minste tijd kosten en het meeste opleveren. Daarna gaan we steeds verder in het vergroten van jouw domein en pagina waarde zodat je e best mogelijke resultaten in Google behaalt!

Losse backlinks aanschaffen

Ja, je kunt backlinks ook kopen. Wij bieden verschillende linkbuilding pakketten aan die bestaan uit diverse backlinks gericht op één specifieke branche. Op die manier kun je je website of een specifieke pagina een (extra) zetje geven zonder dat je een langdurige samenwerking aangaat.

Linkbuilding uitbesteden prijzen

Wat is de prijs van linkbuilding wil je natuurlijk ook weten alvorens je ervoor kiest om de dienst uit te besteden. Als je linkbuilding uitbesteedt aan een specialist dan kunnen de prijzen erg verschillen. Er zijn namelijk twee soorten kosten die gemaakt worden:

1. De kosten van de link

Deze kosten kunnen heel erg verschillen. Een groot gedeelte van backlinks wordt verkregen op basis van linkruil. In dat geval zijn de kosten redelijk laag. Maar backlinks worden vaak ook aangekocht. In dat geval kunnen de prijzen oplopen van enkele tientjes tot wel enkele honderden euro’s per link. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van de behoeften van jouw website.

2. De kosten voor de linkbuilding specialist

Naast de link zelf worden er ook nog extra kosten gemaakt. Denk aan analyses vooraf, het monitoren van de voortgang en het opleveren van maandelijkse rapportages. Deze kosten zijn belangrijk, maar mogen nooit het grootste gedeelte van de totale linkbuilding prijs zijn.

Binnen FLIX Marketing werken we met reeële linkbuilding prijzen. Door ons grote netwerk werken we veel op basis van linkruil. Daarnaast kopen we ook links in, dit is echter geheel afhankelijk van de behoefte van jouw websites en de vooraf besproken doelen. Door onze efficiente opzet houden we onze overhead kosten laag. Je betaalt bij ons niet voor veel onnodig overleg en wij werken wel vanuit Amsterdam maar geen luxe kantoren. Wij doen je graag een vrijblijvend prijs voorstel voor het uitbesteden van jouw linkbuilding.

Contact opnemen