Wat is linkbuilding?

Voordat we je meer vertellen over linkbuilding uitbesteden, leggen we je graag eerst meer uit over SEO linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van links op externe websites die naar jouw website plaatsen. Op deze manier krijgt jouw domein (website) meer waarde en daarom is het belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO strategie.

Elke keer als er een link is naar jouw website, dan is dit een zogenaamde backlink. Hierbij gaat het trouwens niet alleen om het aantal backlinks dat de website heeft, maar ook dat ze relevant en van goede kwaliteit zijn. Je kunt het zelf doen, maar linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding specialist kent vele voordelen.

Linkbuilding uitbesteden

Er zijn een aantal voordelen als je het uitbesteedt aan een linkbuilding specialist:

 • Uitgebreide kennis. Linkbuilding is misschien nieuw voor jou, maar wij zijn er al een dagelijks mee bezig. Hierdoor weten wij precies wat we moet doen en kunnen we vanaf de eerste minuut concreet voor je aan de slag. Van analyse tot aan strategie en van uitvoer tot aan rapportage; wij hebben de kennis!
 • Uitgebreid netwerk. Doordat we al jaren actief zijn met linkbuilding, hebben wij ook een uitgebreid netwerk opgebouwd. Dit netwerk is vooral handig voor ABC-ruil en het plaatsen van artikelen op gerelateerde websites. Wij werken alleen met betrouwbare partners en zorgen voor relevante en kwalitatieve backlinks.
 • Geavanceerde tools. Wij maken gebruik van verschillende betaalde SEO en linkbuilding tools. Deze geven extra inzichten en helpen ons in het maken van analyse en het onderbouwen van onze linkbuilding strategie. Bovendien kunnen wij analyses maken van jouw belangrijkste concurrenten en ook de plaatsing van backlinks over tijd monitoren.
 • Uitgebreide SEO kennis. Naast onze kennis over linkbuilding hebben wij natuurlijk ook een zeer uitgebreide kennis over on-page en technische SEO. Dus als linkbuilding niet de gewenste effecten heeft, dan kijken we graag met je mee hoe we vindbaarheid van je website verder kunnen verbeteren. Je kunt dan ervoor kiezen om je complete SEO aan ons uit te besteden.

Linkbuilding Tools waar wij mee werken

Linkbuilding
Linkbuilding Specialist
Linkbuilding uitbesteden
FLIX Amsterdam

Linkbuilding uitbesteden compleet

Als je ervoor kiest om linkbuilding uit te besteden, dan gaan we eerst aan de slag om een strategie neer te zetten. Hiervoor hebben we input van jou nodig: Welke producten of diensten beidt aan? Wat zijn je doelen? Welke budgetten zijn er? Dit bespreken we telefonisch of met een kop koffie in Amsterdam.

Met een linkbuilding strategie als vertrekpunt gaan wij voor je aan de slag. Hierbij focussen we ons eerst op de quick wins: de acties die de minste tijd kosten en het meeste opleveren. Daarna gaan we steeds verder in het vergroten van jouw domein en pagina waarde zodat je e best mogelijke resultaten in Google behaalt!

Ons stappenplan

 1. Analyse: we kijken naar jouw website, jouw concurrenten en de mogelijkheden.
 2. Strategie opstellen: wij geven je een advies voor de beste strategie en samen bepalen we doelen. Dit doen we via Zoom of bij ons op kantoor in Amsterdam.
 3. Uitvoer: wij gaan voor jou op zoek naar de juiste links!
 4. Rapportage: maandelijks ontvang je van ons een rapportage en bellen we even om de voortgang te bespreken.

Wat andere zeggen…

“Sinds een aantal maanden is FLIX Marketing Amsterdam begonnen om mijn linkbuilding profiel naar een hoger niveau te brengen. Dit gaat naar volle tevredenheid, niet alleen krijg ik extra backlinks van goede kwaliteit maar daarnaast ook veel tips om mijn website nog beter vindbaar te maken. Zoek je een goede linkbuilding specialist, dan raad ik Lizzy zeker aan.”

Jaap, Fietsbanden.com

Linkbuilding uitbesteden prijzen

Wat is de prijs van linkbuilding wil je natuurlijk ook weten alvorens je ervoor kiest om de dienst uit te besteden. Als je linkbuilding uitbesteedt aan een specialist dan kunnen de prijzen erg verschillen. Er zijn namelijk twee soorten kosten die gemaakt worden:

1. De kosten van de link

Deze kosten kunnen heel erg verschillen. Een groot gedeelte van backlinks wordt verkregen op basis van linkruil. In dat geval zijn de kosten redelijk laag. Maar backlinks worden vaak ook aangekocht. In dat geval kunnen de prijzen oplopen van enkele tientjes tot wel enkele honderden euro’s per link. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van de behoeften van jouw website.

2. De kosten voor de linkbuilding specialist

Naast de link zelf worden er ook nog extra kosten gemaakt. Denk aan analyses vooraf, het monitoren van de voortgang en het opleveren van maandelijkse rapportages. Deze kosten zijn belangrijk, maar mogen nooit het grootste gedeelte van de totale linkbuilding prijs zijn.

Binnen FLIX Marketing werken we met reeële linkbuilding prijzen. Door ons grote netwerk werken we veel op basis van linkruil. Daarnaast kopen we ook links in, dit is echter geheel afhankelijk van de behoefte van jouw websites en de vooraf besproken doelen. Door onze efficiente opzet houden we onze overhead kosten laag. Je betaalt bij ons niet voor veel onnodig overleg en wij werken wel vanuit Amsterdam maar geen luxe kantoren. Wij doen je graag een vrijblijvend prijs voorstel voor het uitbesteden van jouw linkbuilding.

Contact opnemen

Losse links aanschaffen

Ja, je kunt backlinks ook kopen. Wij bieden verschillende linkbuilding pakketten aan die bestaan uit diverse backlinks gericht op één specifieke branche. Op die manier kun je je website of een specifieke pagina een (extra) zetje geven zonder dat je een langdurige samenwerking aangaat.

Waarom een linkbuilding specialist?

Als linkbuilding specialist zijn wij op de hoogte van alle ins en outs van de markt en de laatste trends. Bovendien hebben wij een heel groot netwerk voor onze linkbuilding dienst. Of het nu gaat om een link op een startpagina, een homepage of op de website van Nu.nl wij hebben de juiste personen in ons netwerk en wij regelen het voor je! Een linkbuilding specialist is er om je te ontzorgen, je van het juiste advies te voorzien en je te helpen bij je online groei.

Iedereen doet waar hij of zij goed in is. Zo ook wij. Lizzy heeft al meer dan 13 jaar een passie voor marketing en ondernemen. En dat is te merken! Voor haar klanten – die vaak ook ondernemers zijn – zet zij graag een stapje extra!

Bij FLIX Amsterdam beloven wij jou…

Persoonlijk
Transparant
Snel & gestructureerd
Betaalbaar

Meestgestelde vragen

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Doordat je actief aan de slag gaat met het aantal verwijzen naar de website nvan je bedrijf te vergroten, wordt de waarde van jouw website hoger. Op die manier ga je een hogere positie in de zoekresultaten van Google innemen en dat leidt weer tot meer verkeer naar je website. Bovendien helpt linkbuilding jou bij het vergroten van de waarde van je gehele domein. In tegenstelling tot bijvoorbeeld on-page SEO waar je focust op het vergroten van de vindbaarheid voor een specifiek zoekwoord (en dus pagina) geeft dit een uplift aan jouw hele domein en dus je algemene vindbaarheid.

Kan ik ook hoge posities behalen zonder linkbuilding?

Goede content is waarschijnlijk nog steeds het allerbelangrijkste om hoog te scoren in Google. En natuurlijk moet je website technisch in orde zijn, dat is een no brainer. Maar met deze twee elementen alleen, kom je er vaak niet. Linkbuilding is de derde pilaar van SEO en is nodig om de echte goede posities te behalen. Zeker als je markt competitief is. In een zeer competitieve markt is de kans groot dat al jouw concurrenten ook druk bezig zijn met linkbuilding en dat dat een van de onderscheidende factoren is als je die top 3 positie wilt behalen!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een linkbuilding bureau?

Anno 2020 heeft linkbuilding nog steeds voor sommige mensen een slechte naam. Dit komt omdat niet elk linkbuilding bureau eerlijk te werk gaat. Soms wordt er black hat SEO toegepast. Een manier om snel te scoren, maar dit kan toxic zijn en op de lange termijn veel problemen opleveren. Maak daarom de juiste keuze als je je linkbuilding gaat uitbesteden.

Bij het kiezen van een linkbuilding bureau let dus op:

 • Strategie: wordt er een duidelijke linkbuilding strategie aan jou voorgelegd en wordt deze met jou afgestemd zodat jij ook zeker weet dat dit de beste strategie is voor jouw bedrijf?
 • Transparantie: geven zij jou duidelijke inzichten wat ze voor je gaan doen?
 • Communicatie: leggen ze je de werkzaamheden duidelijk uit?
 • Persoonlijk: Heb jij een vast contactpersoon en is deze écht op de hoogte van jouw business? Of ben jij een van de vele klanten?
 • Rapportages: ontvang jij maandelijks een rapportage zodat jij precies weet wat jij krijgt voor jouw geld?

Linkbuilding zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk kun je ook linkbuilding zelf doen. Je kunt blogs gaan aanschrijven om te vragen of je een gastartikel mag plaatsen of bevriende bedrijven vragen of ze een link naar jouw website willen plaatsen. Echter dit een zeer arbeidsintensieve klus. Deze tijd kun je beter besteden aan jouw eigen specialisme en linkbuilding uitbesteden aan de specialist! Op die manier houd jij niet alleen meer tijd over, je boekt ook nog eens sneller, betere resultaten!