Een rijke marketing achtergrond

Na eerst een uitstap gemaakt te hebben naar de studie Information Management, ben ik in 2003 begonnen met Economics aan de Universiteit van Maastricht. Daar heb ik in mijn tweede jaar voor de richting Marketing gekozen en toen wist ik het zeker; dit is mijn passie. Na een half jaar studeren in Spanje heb ik ook mijn Masters in International Business afgerond met weer een specialisatie in Strategic Marketing.

Na een korte baan in Berlijn ben ik daarna aan de slag gegaan bij Tele2. Hier heb ik een aantal mooie jaren beleefd en als Product Manager had ik het geluk dat ik alle aspecten van een succesvol product kon ervaren, zowel op het gebied van marketing als communicatie, sales en klantenservice. Een allround functie

Hierna ben ik bij funda aan de slag gegaan. Hoe online wil je het hebben? Met eindelijke tientallen miljoenen bezoekers per maand, een van de grootste Nederlandse platforms. Het is geen merk, maar een begrip! Hierna heb ik er voor gekozen om al een een stukje zelfstandiger aan de slag te gaan en ben ik ben als interim zzp’er gaan werken bij Nuon. Een eerste klus, die goed beviel en die de weg opende naar andere klussen. Zo heb ik bij ABN Amro meegewerkt aan de introductie van Grip; hun financieel inzicht app.

Daarnaast en daarna ben ik steeds meer ondernemers gaan helpen met het opstarten van hun bedrijf, introduceren van een nieuw product of het vergroten van hun omzet. Dit heb ik gedaan voor zowel zzp’ers, start-ups als het MKB. Omdat dit zo goed beviel en ik merkte dat ik hier meer voldoening en energie uit haal, heb ik in in december 2016 besloten om me hier helemaal op te focussen.

Lizzy Houben FLIX Marketing

1982

Geboren

2007

Afgestudeerd MSc. International Business
Strategic Marketing

2008 - 2014

Marketing functie voor verschillende bedrijven zoals Tele2 en funda

2015-2016

Interim marketing functie voor Nuon en ABN Amro

Online ondernemen begon al vroeg

Laatst realiseerde ik me opeens dat ondernemen er altijd al in zat. Toen ik een jaar of 14-15 was (zo rond 1997) verzamelde ik Coca-Cola blikjes en flesjes. Er waren toendertijd veel speciale edities en omdat ik dicht bij Belgie en Duitsland woonde, kon ik mijn verzameling ook aardig snel internationaal uitbreiden.

Toen ik achter de mogelijkheden van het internet kwam (die 20 jaar geleden nog heel anders waren) ben ik online gaan “handelen” in Coca-Cola blikjes en flesjes. Het begon met contacten leggen om te ruilen, de ene serie tegen de andere. Maar met het WK van 1998 kwamen een aantal gelimiteerde flesjes en blikjes in Nederland, Duitsland en Belgie op de markt die overal – maar voor in de VS – erg geliefd waren. Deze heb ik toen in grote hoeveelheden ingekocht en via mijn eigen website en ook Ebay US verkocht. Nu kun je je het bijna niet meer voorstellen, maar toen kreeg ik meerdere keren per week in envelop in brievenbus met daarin dollarbiljetten. Vervolgens stuurde ik weer een pakketje flesjes op, wat drie weken later aankwam. De omzet liep al snel op en van de winst ben ik in 1999 voor het eerst naar Los Angeles op vakantie gegaan.

Maar nog belangrijker: mijn liefde voor het ondernemerschap en de online wereld was geboren!

DIENSTEN

Waar kan ik je mee helpen?
Online marketing specialist Amsterdam

Online marketing

Vertel je verhaal online

Hoe wil jij je online presenteren? En hoe kun jij het beste presteren? Meer online bezoekers en hogere conversies naar je product of dienst staat hierbij centraal!Online marketing »

SEO specialist Amsterdam

SEO

Meer verkeer uit Google

Wil jij beter gevonden worden in Google? Hoger scoren dan je concurrenten? Kies dan voor een analyse en actielijst met het SEO Groeiplan.SEO »

WordPress Webdesign Amsterdam

Webdesign

Laat zien wie je bent

Het startpunt van je online visitekaartje. Wil je een (nieuwe) website volgens de laatste trends? Klaar om je online te presenteren en concurrentie voor te zijn?Webdesign »

06 – 363 98 021