Wat doet FLIX Marketing?

FLIX Marketing bestaat sinds begin 2017 en heeft als doel ondernemers helpen met groeien. Hierbij ligt de focus op online; een onderdeel dat tegenwoordig niet meer weg te denken is voor succesvolle ondernemers. Online marketing is dan ook een breed begrip wat veel verschillende disciplines omvat. FLIX Marketing is actief van strategie tot uitvoer en focust op zoekmachine optimalisatie (SEO), webdesign en Adwords campagnes (SEA).

Hoi ik ben Lizzy van FLIX Marketing

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Lizzy Houben, trotse eigenaresse van FLIX Marketing!

Mijn passie is online ondernemen. Voor mij is dat de combinatie tussen het internet en marketing. En die passie begon al vroeg!

Online ondernemen begon al vroeg!

Laatst realiseerde ik me opeens dat ondernemen er altijd al in zat. Toen ik een jaar of 14-15 was (zo rond 1997) verzamelde ik Coca-Cola blikjes en flesjes. Er waren toendertijd veel speciale edities en omdat ik dichtbij Duitsland en België woonde, kon ik mijn verzameling ook aardig snel internationaal uitbreiden.

Toen ik achter de mogelijkheden van het internet kwam (die 20 jaar geleden nog heel anders waren) ben ik online gaan “handelen” in Coca-Cola blikjes en flesjes. Tijdens het WK van 1998 kwamen een aantal gelimiteerde flesjes en blikjes in Nederland, Duitsland en Belgie op de markt die overal – maar voor in de VS – erg geliefd waren. Deze heb ik toen in grote hoeveelheden ingekocht en via mijn eigen website en Ebay US verkocht. Nu kun je je het bijna niet meer voorstellen, maar toen kreeg ik meerdere keren per week in envelop in brievenbus met daarin dollarbiljetten. Vervolgens stuurde ik weer een pakketje flesjes op, wat drie weken later aankwam. De omzet liep al snel op en van de winst ben ik in 1999 voor het eerst naar Los Angeles op vakantie gegaan.

Maar het belangrijkste: mijn liefde voor het ondernemerschap en de online wereld was geboren!

Ook tijdens mijn studie kwam de combinatie van internet en marketing weer aan bod.

Na eerst een uitstap gemaakt te hebben naar de studie Information Management, ben ik in 2003 begonnen met Economics aan de Universiteit van Maastricht. Daar heb ik in mijn tweede jaar voor de richting Marketing gekozen en toen wist ik het zeker; dit is mijn passie. Na een half jaar studeren in Spanje heb ik ook mijn Masters in International Business afgerond met weer een specialisatie in Strategic Marketing.

Eerst werkervaring opdoen

Na een korte baan in Berlijn ben ik daarna aan de slag gegaan bij Tele2. Hier heb ik een aantal mooie jaren beleefd en als Product Manager had ik het geluk dat ik alle aspecten van een succesvol product kon ervaren, zowel op het gebied van marketing als communicatie, sales en klantenservice.

Hierna ben ik bij funda aan de slag gegaan. Hoe online wil je het hebben? Met eindelijke tientallen miljoenen bezoekers per maand, een van de grootste Nederlandse platforms. Het is geen merk, maar een begrip! Hierna heb ik er voor gekozen om als freelancer aan de slag te gaan. Ik heb onder andere bij Nuon gewerkt en voor ABN Amro meegewerkt aan de introductie van Grip; hun financieel inzicht app.

Het ondernemen is weer terug!

Daarnaast ben ik steeds meer ondernemers gaan helpen met het opstarten van hun bedrijf, introduceren van een nieuw product of het vergroten van hun omzet. Dit heb ik gedaan voor zowel zzp’ers, start-ups als het MKB. Omdat dit zo goed beviel en ik merkte dat ik hier meer voldoening en energie uit haalde, heb ik in in december 2016 besloten om me hier helemaal op te focussen. Met FLIX Marketing help ik (beginnende) ondernemers met het vergroten van hun online verkoop. Bovendien heb ik zelf een aantal groeiende online ondernemingen!

Lizzy Houben FLIX Marketing

1982

Geboren

2007

Afgestudeerd MSc. International Business
Strategic Marketing

2008 - 2014

Marketing functie voor verschillende bedrijven zoals Tele2 en funda

2015-2016

Interim marketing functie voor Nuon en ABN Amro

Waar komt de naam FLIX Marketing vandaan?

Er wordt mij vaker gevraag hoe ik bij de naam FLIX Marketing ben gekomen. Ik was op zoek naar een korte naam, omdat ik wist dat er nog het woord ‘marketing’ achter zou komen. Bovendien wilde ik een naam die “snel” aanvoelt. En ik houd van merknamen met een X of Q erin. Uiteindelijk heb ik gekozen voor FLIX. Waarbij het een samenvoegen is van fix en Lizzy. Ik fix het wel voor je!

Benieuwd waarom ik het voor je fix? Bekijk de mogelijkheden van SEO, SEA en webdesign!

FLIX Marketing - SEO, online marketing en webdesign in Amsterdam

Voor wie staat FLIX Marketing klaar?

FLIX Marketing richt zich op de ondernemer. De doelgroep die zelf de touwtjes in handen heeft om zoveel mogelijk uit zijn of haar bedrijf te halen. Dit kan de zzp’er zijn die net gestart is, maar ook een MKB bedrijf zijn dat al langer aan de weg timmert of start-up die zijn bedrijf wil gaan introduceren. De grootte van het bedrijf en de product of dienst die je aanbiedt, maakt voor mij niet veel uit. Voor mij is het belangrijkste dat jij hart en passie voor jouw onderneming hebt!

Waarom werk ik graag met ondernemers?

Omdat ondernemers ondernemen :). Als het goed is hebben zij hart voor de zaak en werken zij met passie. Ze hebben een doel voor ogen en willen dit bereiken. Dat geeft ons energie. Maar ook als het even tegenzit help ik juist graag de ondernemer om deze energie weer terug te vinden. Dat geeft soms zelfs extra energie!

4 redenen om samen te werken met FLIX Marketing

  • Concreet plan; helder geschreven met uitleg en onderbouwing
  • Persoonlijke afstemming op je bedrijf en jouw kwaliteiten als ondernemer
  • 9 jaar marketing ervaring, geen onderwerp is onbekend!
  • Betaalbaar en snelle doorlooptijden