Wat is lokale vindbaarheid – SEO ?

Lokale SEO zijn alle zoekmachine optimalisatie activiteiten die erop gericht zijn om beter te scoren in de lokale zoekresultaten van Google. Steeds meer zoekopdrachten die in Google gedaan worden, is van lokale aard. Vooral zoekopdrachten vanaf een mobieltje hebben steeds vaker een lokaal karakter. Je loopt op straat en wilt bijvoorbeeld weten waar het dichtstbijzijnde koffietentje is of je bent na je werk onderweg naar huis en wilt even snel je auto laten wassen.

Hoe verbeter je je lokale vindbaarheid?

De basis van zoekmachine optimalisatie geldt ook voor lokale SEO. Echter er zijn een aantal specifieke activiteiten die ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter vindbaar is voor mensen bij jou in de omgeving. Een belangrijk punt hierbij is bijvoorbeeld het optimaliseren van Google Mijn Business. Maar ook linkbuilding via zogenaamde lokale listings zorgt ervoor dat jouw bedrijf straks hoger in de zoekresultaten komt.
Een paar activiteiten voor het verhogen van de lokale vindbaarheid:
  • Zoekwoordenonderzoek specifiek voor jouw bedrijf en branche
  • Content op de website optimaliseren voor lokale vindbaarheid waaronder structured data
  • Google Mijn Bedrijf optimaliseren
  • Jouw bedrijf toevoegen aan lokale listings en vermeldingen op directories
Lokale SEO - zoekresultaten in Google

Voor wie is lokale SEO geschikt?

Lokale SEO is voor alle groottes van bedrijven geschikt. Of je nu een zzp’er bent of een grote international, dat maakt niet uit. Vaak heb je wel een fysieke locatie (winkel/kantoor) maar ook dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Het belangrijkste is echter dat jouw klanten op zoek zijn naar producten of diensten in de buurt van waar ze zich op dat moment begeven. Dat kan een restaurant zijn in een stad waar ze voor het eerst naar toe gaan of een glazenwasser als je net verhuisd zijn.

Wat bereik je met lokale SEO?

  • Jouw bedrijf komt hoger in Google
  • Meer verkeer naar je website én naar je bedrijf
  • Voorsprong op je concurrentie
  • Goedkoper en duurzamer dan adverteren

Hoe kan ik je hierbij helpen?

SEO GROEIPLAN

SEO groeiplan voor ondernemers

Zoekwoorden analyse en advies
Complete SEO analyse van jouw website
SEO Groeiplan incl. duidelijke uitleg
Actielijst om meteen te beginnen

Lokale vindbaarheid vergroten door je lokale SEO te optimaliseren
Neem vrijblijvend contact op!

Wil jij meer weten over SEO?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de online marketing strategie. Je website zoó inrichten dat deze zo goed mogelijk vindbaar is en getoond wordt door Google aan jouw doelgroep. Er zijn echter heel veel factoren die hier een invloed op hebben en het complete algoritme is alleen bij Google bekend. Wil jij je eerste stappen gaan zetten om je website te optimaliseren? Kijk dan eens naar deze handige tools of lees de tips & trucs op het FLIX Marketing blog.

Handige links

Gratis SEO scan van website
SEO begrippenlijst - termen uitgelegd voor beginners

FLIX Marketing blog over SEO