Wil jij beginnen met SEO?

Download dan nu het gratis SEO ebook 2021 vol met handige tips om direct te starten met hoger in Google te komen!

  SEO ebook - gratis 10 tips voor beginners

  Meer verkeer uit Google?

  • 10 tips om mee te beginnen
  • Helder uitgelegd in praktisch pdf ebook
  • Geen voorkennis over SEO nodig
  • GRATIS toegestuurd zonder verplichtingen

  Door de aanvraag van het gratis SEO ebook ga je ermee akkoord dat je via mailings op de hoogte wordt gehouden over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van online marketing en FLIX Marketing. Hiervoor kun je je natuurlijk elk moment weer afmelden.

  Direct aan de slag met SEO?

  Misschien weet je al dat de SEO van jouw website beter kan. En wil je hier direct mee aan de slag. In dat geval kan ik je helpen!

  Met het SEO Groeiplan geef ik jou alle handvatten om direct zelf aan de slag te gaan met de optimalisatie van jouw website. Je krijgt een complete analyse, een actieplan en prioriteitenlijst, geen voorkennis van SEO vereist en je kunt direct aan de slag!

  Besteed je het liever uit? Ook dan kan ik je helpen! Ik ga dan voor jou aan de slag door eerst een analyse te maken van de zoekwoorden en de punten waar jouw website op geoptimaliseerd kan worden. En dan begin ik met de hoogste prioriteit. De behoefte voor iedereen is anders maar vaak werk ik met een vast aantal uur per maand. Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan meteen contact op!

  Zoekmachine optimalisatie, hoe doe je dat?

  SEO bestaat uit een vele activiteiten die je grofweg kunt verdelen in on-page en off-page SEO. Met on-page SEO zorg je ervoor dat alles op jouw eigen website goed staat en met het tweede zorg je ervoor dat je externe autoriteit opbouwt doordat bijvoorbeeld andere website naar je linken.

  Bovendien heb je ook lokale SEO;  de basis is hetzelfde echter de focus ligt op het vergroten van je lokale vindbaarheid en daarom zijn een aantal activiteiten belangrijker. Hier een paar onderdelen uitgelicht hoe je ervoor kunt zorgen dat je goed kunt scoren bij zoekmachines.

  On-page SEO: zorg voor duidelijke content

  Ondanks dat je optimaliseert voor zoekmachines, blijft het belangrijkste dat de content op je website duidelijk moet zijn voor de website bezoeker. Het leuke hierbij is echter dat dit vaak hand-in-hand gaat; hoe beter de content voor de bezoeker is, hoe fijner Google of een andere zoekmachine dat vindt. Alles begint met het kiezen van de juiste zoekwoorden. Dat is je vertrekpunt om je on-page SEO te optimaliseren. Denk hierbij aan de title tag en meta description, de headings en de afbeeldingen.

  Optimaliseer de techniek van je website

  De mobiele gebruikerservaring van je website wordt steeds belangrijker. Denk hierbij niet alleen aan de resonsiveness van je website, maar ook aan de snelheid. Ook de toegankelijkheid van je website voor een zoekmachine bot is belangrijk, zowel in je robot.txt bestand als met een goede sitemap. En heb je een webshop? Zowel de bezoeker als Google hecht waarde aan veilige gegevensoverdracht via SSL.

  Linkbuilding: backlinks van externe websites

  Zoekmachine optimalisatie is begonnen met het verzamelen van externe links die verwijzen naar jouw website. Je werkte hiermee aan jouw Pagerank. Tegenwoordig is dit slechts een van de vele factoren die invloed hebben op jouw vindbaarheid. Toch is linkbuilding nog steeds belangrijk. Er zijn vele activiteiten die hier een invloed op hebben; lees hier linkbuilding tips om zelf aan de slag te gaan.

  Meer lezen over SEO?

  Op het FLIX Marketing blog  schrijf ik geregeld nieuwe blogartikelen vol met tips & trucs. Vaak gaat dit over SEO. Maar ook andere onderwerpen zoals (online) marketing, social media, user experience en webdesign gaan aan bod komen.

  Nog niet bekend met alle termen rondom zoekmachine optimalisatie? Begin dan eens met de SEO begrippenlijst. Hierin worden de meest gebruikte termen rondom SEO duidelijk uitgelegd zodat het helder is, ook voor beginners.