Social media, wie gebruikt het niet?

Wist je dat 9,6 miljoen Nederlanders Facebook hebben? Waarvan ook nog eens 6,8 miljoen het dagelijks gebruikt?* En dat is alleen Facebook, denk ook aan Whatsapp, Twitter, Instagram, Linkedin en Youtube. Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En dus ook niet meer weg te denken uit je dagelijkse marketingactiviteiten. Jouw doelgroep zit ook op social media en het is een goede manier om in gesprek te komen met (potentiële) nieuwe klanten en de relatie met je bestaande klanten te onderhouden,

Maar  hoe kun je social media dan het beste inzetten voor je bedrijf? Welke kanalen? Wat wil je delen met je publiek? Alleen gratis (owned) content of wil je ook adverteren? Doordat social media zo breed inzetbaar is, roept het ook een groot aantal vragen op over hoe je het het beste kunt inzetten. Om je hierbij te helpen is er het Social Groeiplan, wat voordat je begint (of als je je afvraagt of je wel goed bezig bent) een social strategie neerzet zodat je weet dat je je op de juiste kanalen bevindt en op de juiste manier met je doelgroep in gesprek gaat.

Social Groeiplan bestaat uit:

  • Analyse van huidige inzet social media
  • Analyse van markt en concurrentie
  • Groeiplan met o.a. je social doelstellingen, KPIs en benodigde resources
  • Per kanaal de strategie, thema’s, contentplan en merk-voice
  • Alles afgestemd op jouw merk, doelgroep en propositie
  • Actielijst om meteen zelf aan de slag te gaan

Benieuwd wat FLIX Marketing op social media doet?

Volg FLIX Marketing op Facebook

Hoe kan ik je hierbij helpen?

Er zijn honderden mogelijkheden om je website te optimaliseren voor zoekmachines zodat je steeds beter gevonden wordt. Er is ook geen winnende kant-en-klare formule. Wel zijn er een aantal basics die goed moeten staan en daarnaast een aantal best practices die je kunt toepassen. Door steeds verder aan de optimalisatie knop te draaien, komt jouw website steeds een beetje hoger in Google. Alles begint bij een plan. Hiervoor heb ik het SEO Groeiplan opgesteld. Hiermee kun je zelf aan de slag om jouw website te optimaliseren of je kiest ervoor dat ik je op weg help. Natuurlijk kan ik je ook continu blijven ondersteunen met het vergroten van de vindbaarheid van jouw website.

SOCIAL GROEIPLAN

Analyse huidige social activiteiten
Analyse van je markt en concurrenten
Social Groeiplan incl. duidelijke uitleg
Actielijst om meteen te beginnen

OP WEG HELPEN

Vervolg op Groeiplan
Aanmaken en instellen van je bedrijfspagina’s
Eerste posts voor je kanalen
Tips om zelf verder te gaan

UIT HANDEN NEMEN

Vervolg op Groeiplan & Op weg helpen
Creatie van al je posts
Rapportage op voortgang en resultaat
Kan al vanaf 2 uur per maand!

Neem vrijblijvend contact op!

Is je online vertrekpunt nog niet duidelijk?

Weet jij nog niet hoe je je bedrijf het beste online kunt positioneren? Of is je doelgroep of propositie nog niet duidelijk? In dat geval is het misschien handig om eerst te bekijken wat de mogelijkheden zijn van een Online Marketing Groeiplan. Hiermee wordt er eerst een solide basis neergezet voor jouw algemene online strategie.

Neem geheel vrijblijvend contact op zodat we samen kunnen kijken waar jouw bedrijf momenteel online presenteert en presteert en hoe we dit kunnen laten groeien.