Nieuw! Yoast online training – vanaf 18 oktober 2021

Herken je dit?

 • Je website ontvangt minder bezoekers op je website dan dat je zou willen
 • Je website is slecht vindbaar in Google
 • Iedereen heeft het over het belang van SEO maar jij snapt er niks van
 • Je hebt de Yoast plugin op je website maar je weet niet wat je moet doen
 • Je hebt het gevoel dat je kansen laat liggen
Yoast training - online SEO cursus

Gebruik jij de Yoast plugin goed? Waarschijnlijk niet.

De Yoast plugin is een van de meest gebruikte plugins voor WordPress websites. Deze plugin helpt je met het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website. Maar wist je dat 8 van de 10 website eigenaar niet alles uit hun Yoast plugin halen? En nog erger, dat een groot deel van de gebruikers de plug-in niet eens correct heeft geconfigureerd? Daarnaast lijken sommige mensen er een sport van te maken om alle “balletjes op groen” te krijgen zonder na te gaan of ze dit wel op de juiste manier doen. Er blijven dus heel veel kansen liggen.

 

Zonde! Als je de Yoast plug-in op de juiste manier gebruikt dan is het een waardevolle toevoeging aan je website om de vindbaarheid van je website te vergroten. Als je Yoast incorrect of onvolledig gebruikt, dan is het vooral het weggooien van tijd.

 

Inmiddels hebben wij honderden ondernemers geholpen met het verbeteren van de vindbaarheid van hun website met behulp van Yoast. We weten dus precies wat er allemaal mis kan gaan en hoe het wel moet. Alleen niet voor iedereen is het weggelegd om SEO uit te besteden of om onze offline SEO cursus te volgen. Precies voor die doelgroep hebben we nu onze Yoast Training gemaakt!

 

De online Yoast training begint met de basis door uit te leggen wat SEO nu precies is en hoe het werkt. Helpt jou bij het correct configureren van Yoast en vervolgens het optimaliseren op pagina niveau. Ook bespreken we de meer technische opties die Yoast heeft en als bonus nemen we je mee door een aantal real life voorbeelden. We leggen je steeds een stukje theorie uit – WAAROM is dit belangrijk – en daarna laten we je zien HOE je dit kunt doen. Geen half verhaal dus.

Ga aan de slag met SEO en

De Yoast training bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Algemene uitleg SEO
 • Zoekwoordenonderzoek in het kort
 • Yoast goed instellen
 • On-page SEO met Yoast
 • Leesbaarheid tekst optimaliseren
 • Technische SEO met Yoast
 • Een aantal real life voorbeelden

In totaal ongeveer 5 uur aan content!

De kosten

Nieuw! Vanaf maandag 18 oktober is onze online Yoast Training beschikbaar!

 

Early bird – bestel voor 18 september en betaal € 79,-
Daarna gaat de training naar het standaard tarief van € 129,-

Bestel vóór 20 septembeer voor € 79,-

De prijs is exclusief btw en je ontvangt een factuur.

Waarom deze online SEO training?

 • Hands-on en praktisch ingericht
 • Legt je uit WAAROM iets belangrijk is en HOE je het implementeert
 • Geen technische termen (zonder uitleg)
 • Up-to-date
 • Praktische voorbeelden

Waarom de focus op Yoast?

Yoast is binnen WordPress de meest gebruikte plugin voor SEO. Echter uit ervaring weten we dat deze plugin vaak niet juist gebruikt wordt.

online SEO training Yoast

Over de trainer

FLIX Marketing bestaat meer dan drie jaar en we hebben inmiddels meer dan honderd ondernemers advies gegeven om de vindbaarheid van hun website te verbeteren. Dit doen we voor de ondernemer maar Lizzy geeft ook SEO cursussen, zowel in groepjes als privé. Dit vindt ze zo leuk dat ze haar kennis verder wilt delen en deze online SEO cursus met focus op Yoast ontwikkeld heeft!

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Voor wie is deze online Yoast training bedoelt?

Voor website, webshop en blog eigenaren. Maar ook als je geen eigen website hebt maar bijvoorbeeld copywriter bent of als VA voor klanten werkt kan het handig zijn om de ins-and-outs van de Yoast plugin te begrijpen.

Ik heb Yoast nog nooit gebruikt, kan ik toch deelnemen?

Ja, graag zelfs! Deze training is ook voor mensen die de Yoast plugin nog nooit gebruikt hebben, we beginnen bij de basis, zelfs het installeren van de plugin wordt uitgelegd. Maar ook als je Yoast al langere tijd gebruikt kan de training toch waardevol zijn want een groot gedeelte van de gebruikers haalt niet alles uit de plugin!

Heb ik basiskennis van SEO nodig?

Nee hoor, iedereen kan zonder enige kennis vooraf over SEO deelnemen aan deze training. Wel is het handig als je de basis kent van je website; hoe pas je content waar aan.

Wat heb ik nodig om deel te kunnen nemen aan deze online SEO training?

Allereerst heb je tijd en motivatie nodig. Zonder dit kun je de training wel kopen, maar komt je nergens. Daarnaast is het handig als je snapt hoe de basis van je website werkt. Het is voldoende om te weten hoe je een artikel aan je website toevoegt en bestaande tekst aanpast. De Yoast plugin werkt alleen met WordPress websites. Je hebt echter geen SEO en/of technische kennis nodig.

Kan ik de training alleen volgen als ik de website zelf gemaakt heb?

Nee hoor, je hoeft je website niet persé zelf gemaakt te hebben. Het is echter wel belangrijk dat je weet hoe je je website in hoofdlijnen werkt. Hoe pas je tekst aan? Hoe kun je een afbeelding toevoegen? Als je deze basis weet, dan kun je ook deelnemen aan deze online SEO training.

Hoe lang heb ik toegang tot de training?

In principe heb je ongelimiteerd toegang tot deze training zolang deze bestaat. Dit zal sowieso voor een geheel jaar zijn.

Hoe betaal ik de training?

Je kunt de training direct via mijn website aanschaffen. Je betaalt via iDeal.

Tot wanneer kan ik de training kopen?

Je kunt de training kopen wanneer je wilt. Echter let er wel op dat tot 20 april 2020 de speciale early bird prijs geldt. Daarna gaat de prijs omhoog.

Maar Yoast biedt toch zelf ook een cursus aan?

Klopt! Yoast heeft zelf ook een Academy waarin ze cursussen aanbieden, een aantal zelfs gratis. De gratis cursussen zijn in mijn ogen echter heel beperkt, heel high level. Ze leggen je vooral uit wat de plugin kan, maar niet waarom en hoe. De betaalde cursussen hebben meer diepgang. Deze zitten op specifieke onderwerpen zoals Copywriting en Technical SEO en zijn meer voor Advanced level. Per onderdeel betaal je €199 of €499 voor het gehele pakket. Onze training focust meer op de basis, die voor iedereen eerst belangrijk is. Bovendien hebben voegen wij meer real life voorbeelden toe en is de training in het Nederlands.

Waarom zou ik voor de training betalen als er ook genoeg op Youtube staat?

Youtube staat inderdaad vol met verschillende filmpjes over Yoast en SEO. Hier kun je ook zeker mee aan de slag gaan! Het voordeel echter van onze Yoast training is dat deze logisc opgebouwd is en je van A tot Z meeneemt door Yoast. Bovendien is de online SEO cursus in het Nederlands en geheel up to date.

Heb je nog een andere vraag? Stuur mij dan een mailtje op info@flixmarketing.nl

Ben jij klaar om meer uit je website te halen? Kies dan voor: